Butikken

Fat og Fe er en gårdsbutikk som er overivrig opptatt av økologiske,  bærekraftige, miljøvennlige og pene produkter.

I det lille stavernsgule bryggerhuset på Fevang Gård finner du en stemningsfull, snodig og spennende butikk. Her kan du handle økologiske kolonialvarer, interiør, hudpleie og mye mer mens du nyter utsikten av åkrer, høner og solnedgang. Alle produktene er håndplukket og nøye utvalgt av de engasjerte, kresne og veldig ivrige jentene bak «Fat og Fe».

Fat og Fe ønsker å kunne tilby et godt og bredt utvalg av økologiske hverdagsmat. Matdelen av butikken er sertifisert av Debio med valørmerket gull. Det betyr at 90% av maten som omsettes hos oss er sertifisert økologisk. Du kan få kjøpt frukt og grønt, melk, egg, mel, brød, pasta, ris, pålegg, bønner, linser, krydder, kaffe, te, godteri, m.m.  Når vi kjøper inn mat ønsker vi oss først og frem lokale og økologiske sertifiserte varer, men dessverre produseres det lite krydder, kaffe, pasta og ris i de Fevangske skoger. Derfor er mange av varene også langreiste. Det viktigste for oss er å tilby et bredt utvalg av mest mulig økologisk mat som du trenger til hverdag og fest.

Hudpleieproduktene og rengjøringsmidlene er laget av naturlige råvarer og noen er også økologiske. De innholder ingen parabener, petroleumsprodukter, kunstige tilsetningstoffer eller lignende. De er vennlige både for miljøet, huden og vennene dine. Vi har produkter fra Rein Hudpleie, Saga Natursåpe, Lykkelig Som Liten, Naturkilden, Schmidts Deo, Gruten, Osmia, Sonett, Ecover, Rå Organics og «C» av Caroline Heyerdahl.

I tillegg selger vi en rekke andre interiørprodukter fra både lokale, norske og utenlandske produsenter som: Iris Hantverk, The Book Lamp, Bambu Home, Passion Fur Produkte,  Bee`s Wrap, Planet Ware, Ecobags, Fretex Redesign, Skandinavisk Hemsløjd, Westmill Pottery, Varg Desginkollektiv, Hevea Planet, If You Care, Weck Jars, Onyx, Blafre og mange mange fler. Fat og Fe syns at det er noe magisk ved flotte bøker og vakre blader. Du finner også rekke bøker, samt magasinene Ren Mat.

Det dukker nye produkter opp hele tiden. Det er viktig for oss at vi ikke kjøper så store kvanta og at vi hele tiden kan fornye oss og prøvde ut nye produkter fra fantastiske produsenter.